Den Blauwen Tutter

Heihoekstraat 233, 9100 Nieuwkerken-Waas
Plan je route
0475 58 11 01
info@DenBlauwenTutter.be
www.denblauwentutter.be/

Openingsuren

Monday van 07:00 tot 18:00
Tuesday van 07:00 tot 18:00
Wednesday van 07:00 tot 18:00
Thursday van 07:00 tot 18:00
Friday van 07:00 tot 17:00
Saturday Gesloten
Sunday Gesloten
Type opvang: Groepsopvang
Prijs type: Vrije prijs
Opvang voor: Baby's en peuters (0 - 3 jaar)
Totaal aantal plaatsen: 15
Speciale zorgen mogelijk: Ja
Huisdieren in huis: Nee
Buitenspeelruimte: Ja
Beschrijving:

Welkom!

Om ons even te kunnen voorstellen aan u:

Sinds 2012 is het kinderdagverblijf den Blauwen Tutter gestart door mij, Liessens Annick. Een nieuwe uitdaging om veel liefde, genegenheid en aandacht aan de kleinsten te geven en met open armen om liefde terug te ontvangen. Iedere baby is welkom vanaf 1 maand oud.

Ondertussen werk ik samen met nog 2 fijne hartelijke collega’s. We kunnen iedere dag 15 kindjes vertroetelen. De baby’s mogen hun eigen ritme kiezen voor te eten en te slapen. Ze liggen veilig in een bedje dat een alarm heeft voor wiegendood preventie. We weten dat we de grootste schat van iedere ouder onder onze vleugels mogen dragen en vinden het dan ook zeer belangrijk dat ieder kindje veilig en wel weer naar huis gaat.

We beginnen bij ongeveer 10 maanden met iets meer structuur. Het hangt natuurlijk af van baby tot baby. Dagelijks wordt er ’s morgens vers gekookt. Een tussendoortje wordt aangeboden om 9.30 zodat de komende honger al wat stilt. Om 11 uur eten we soep met daarna de lekkere aardappeltjes met groenten, vlees, vis of een eitje. Ouders kunnen de weekmenu ook altijd terug vinden op onze website. Na nog een spelmoment kunnen de kindjes na de gezellige drukke voormiddag uitrusten voor een aangenaam middagdutje. Ieder kindje heeft zijn eigen bedje. Na een zalig dutje wacht er een lekkere fruitcocktail of fruitpap. We serveren dagelijks minstens 4 verschillende soorten fruit. Als al dat gezond fruit op is worden we beloond met een lekkere koek, pannenkoek, ijsje of vanillepudding. Pannenkoeken worden door ons gebakken bij een verjaardag van een vriendje. We maken een tof verjaardagsfeest met heel veel leuke muziek en hebben een schattige verjaardagskroon. De jarige staat in het middelpunt die dag.

Natuurlijk willen we ook dat onze kinderen educatieve spelletjes doen. We leren hen de kleuren. Welk dier is dat ? Welk geluid maakt het ? We maken legpuzzels en zelfs ook gewone puzzels. We proberen zelf onze jas aan te trekken. We lezen dan ook heel veel boekjes die we samen bekijken wat we allemaal op de prent zien. We werken wekelijks met thema’s waar we een knutselwerkje rond maken. Die werkjes gaan daarna mee naar huis.

We oefenen vanaf 24 maand of vroeger bij de snelle kindjes om op het potje te gaan. We leren hoe we zelf onze broek op en af kunnen doen.  We hebben onze jaarlijkse uitstap naar de boerderij.

Bij iedere aanwezigheid van uw kindje krijg je een tegemoetkoming per dag terug betaald via uw kinderbijslagfonds. Dit is een tegemoetkoming van Kind & Gezin. Fiscale attesten zijn ieder jaar door ons leverbaar.

Als dit alles u kan bekoren staan we graag klaar om u verder te woord te staan of na afspraak een bezoekje op onze locatie.  Een infobrochure is ook steeds beschikbaar op onze locatie.

Lieve groeten,

Het Blauwen Tutter-team

Vakantieperiodes:

Officiële brug- en feestdagen

de week van paasmaandag 

3 weken bouwverlof in de zomervakantie

Tussen Kerstmis en Nieuwjaar