Kinderopvang Zonnestraal vzw

Gladiolenstraat 10, 9100 Sint-Niklaas
Plan je route
03 776 96 76
info@kinderopvangzonnestraal.be
www.kinderopvangzonnestraal.be/

Openingsuren

Monday van 07:00 tot 18:00
Tuesday van 07:00 tot 18:00
Wednesday van 07:00 tot 18:00
Thursday van 07:00 tot 18:00
Friday van 07:00 tot 18:00
Saturday Gesloten
Sunday Gesloten
Type opvang: Groepsopvang
Prijs type: Prijs volgens inkomen
Opvang voor: Baby's en peuters (0 - 3 jaar)
Totaal aantal plaatsen: 59
Speciale zorgen mogelijk: Ja
Huisdieren in huis: Nee
Buitenspeelruimte: Ja
Beschrijving:

Ons kinderdagverblijf is gestart in 1973. Wij zijn door Kind en Gezin vergund voor 59 plaatsen, wat wil zeggen dat wij voldoen aan de voorwaarden die Kind en Gezin stelt. We organiseren voorschoolse opvang, dit houdt in dat alle kinderen vanaf 0 jaar tot ze naar de kleuterschool gaan welkom zijn.
We hebben 4 leefgroepen. Per leefgroep zijn er 2,5 vaste kinderbegeleiders.  Opdat de begeleidsters zich kunnen richten op de opvang van de kinderen zijn er ook een kokkin, een onderhoudster en een klusjesman. 

We zijn er ons ten volle van bewust dat de eerste levensjaren cruciaal zijn voor de ontplooiing van elk kind. Onderzoek wijst uit dat pakweg in de eerste 1000 levensdagen de basis gelegd wordt voor een optimale ontwikkeling.  Kinderen hebben naast verzorging en een gezonde voeding nood aan liefde, geborgenheid, erkenning en uitdagingen. Het is belangrijk dat ze het gevoel hebben erbij te horen. Het is dus van belang dat de kinderen zich goed voelen in de opvang en dat ze op een betrokken manier bezig kunnen zijn.

Om dit trachten te bereiken hebben we een pedagogische aanpak waar iedere medewerker achter staat. Onze omgang met de kinderen is Reggio-geïnspireerd. Kort samengevat houdt dit in dat we trachten in te spelen op de interesses van de kinderen. We zijn ervan overtuigd dat kinderen de motor zijn van hun ontwikkeling. We zien het als onze taak om hen hierbij te begeleiden door in te spelen op hun noden. Dit betekent niet dat kinderen mogen doen wat ze willen, het is ook de bedoeling dat ze leren rekening houden met anderen en leren omgaan met eenvoudige regels.

Een goede opvang uitbouwen kan alleen door een goede samenwerking met ouders op te bouwen. We vinden het dan ook belangrijk om te overleggen met de ouders en hen ook voldoende te informeren.

Indien u geïnteresseerd bent in onze opvang kan u gerust langskomen voor meer info. Hoewel geen vereiste, maakt u best een afspraak.

Het Zonnestraal-team.