Aanvraag starten

Kidz Tales

Passtraat 211, 9100 Sint-Niklaas
Plan je route
0496 67 70 25
kidztales@live.be

Openingsuren

Monday van 06:00 tot 18:00
Tuesday van 06:00 tot 18:00
Wednesday van 06:00 tot 18:00
Thursday van 06:00 tot 18:00
Friday van 06:00 tot 18:00
Saturday Gesloten
Sunday Gesloten
Type opvang: Groepsopvang
Prijs type: Prijs volgens inkomen
Opvang voor: Baby's en peuters (0 - 3 jaar)
Totaal aantal plaatsen: 24
Speciale zorgen mogelijk: Ja
Huisdieren in huis: Nee
Buitenspeelruimte: Ja
Beschrijving:

Hoi , mijn naam is Irina en ik ben al 11 jaar de trotse eigenares en oprichtster van Kidz Tales. Het Kidz Tales-verhaal begon in 2009 in Lochristi en kreeg in 2019 een tweede vestiging in Sint-Niklaas. 

Als mama van drie kinderen was het reeds een kinderdroom om ooit een opvang te hebben en met kindjes te werken. Ik deed al het nodige om die droom te realiseren. Naast mijn opleiding kinderzorg behaalde ik ook het diploma ‘verantwoordelijke in de kinderopvang’ en het verhaal ging van start. 

In Kidz Tales vangen we kindjes op van maandag tot vrijdag tussen 6u en 18u. Alle kindjes zijn welkom ongeacht hun geloofsovertuiging, etnische afkomst of politieke overtuiging van de ouders. Ook op kindjes met een beperking maken wij geen uitzondering, zij zijn even welkom en geen inspanning is ons teveel om het ook die kindjes van alle comfort te voorzien. Om de opvang van kindjes met specifieke zorgbehoeften zo individueel mogelijk te maken werken we samen met externe instellingen en/of therapeuten. 

Op een kindvriendelijke, warme en creatieve manier de taak van de ouders overnemen is waar we elke dag op inzetten. Een plaats en omgeving creëren waar de kindjes zich thuis kunnen voelen en ze kunnen opgroeien in een veilige kindvriendelijke omgeving. 

Elk kind is uniek en elk kind staat centraal. Binnen hun kunnen willen we ze alle mogelijke kansen geven om te ontplooien tot flinke peuters die helemaal klaar zijn voor hun grote school avontuur. 

Uiteraard doe ik dit niet alleen, ik word in de dagdagelijkse werking bijgestaan door Phaedra, Imany en Marjolijn, alle drie kinderverzorgsters. 

Als opvang zetten we heel hard in op samenwerken met de ouders en hen betrekken bij de opvang. Dit gaat van een vlotte heen en weer communicatie tot het bieden van opvoedingsondersteuning waar het nodig is. Kunnen we die zelf niet bieden dan gaan we samen op zoek naar externe mensen die de gepaste hulp kunnen bieden. 

Ondertussen behaalde ik onder meer het diploma kindercoach en nog verschillende opleidingen die mijn inzichten in de denkwereld van het kind heel ruim verbreed hebben. Vandaag zet ik dit al in op de werkvloer binnen Kidz Tales maar ik zal ook mijn eigen kindercoachpraktijk opstarten eind dit jaar waar ouders en kinderen begeleiding kunnen krijgen op eender welk domein. Dit zorgt ervoor dat het ondersteunen van de ouders en het kind niet hoeven te stoppen wanneer het kind de opvang verlaat.

Vakantieperiodes:

De week van Paasmaandag

2 weken in de zomervakantie

Tussen Kerst en Nieuwjaar